“Iets met honden!”

Als ik mijn ouders mag geloven, is dat het enige antwoord dat ze ooit van me hebben gehad op de vraag: Wat wil jij later worden als je groot bent?

Vanaf de middelbare school was dan ook elke opleiding die ik deed gericht op het verzorgen, opvoeden en trainen van honden.

Na een aantal jaar ervaring opdoen bij verschillende bedrijven, begon in 2014 mijn avontuur als zelfstandig ondernemer in de hondenbranche!

Ik kreeg de kans een bestaande hondenuitlaatservice over te nemen, destijds nog onder de naam “Forever Friends”.

Echter, wanneer mijn klanten de vraag kregen wie hun hond uit liet, was het antwoord standaard: Mijn hond gaat met Nadia mee!

En daarop heb ik mijn uitlaatservice enige tijd later omgedoopt tot “Hondenuitlaatservice Nadia”.

Toen ik na enige tijd mijn draai in het ondernemerschap en de hondenuitlaatservice gevonden had, besloot ik een andere passie op hondengebied weer op te pakken: Kynologisch Instructeur!

Al op mijn 18e gaf ik (gediplomeerd) les aan groepen hondeneigenaren met puppy’s en volwassen honden.

Maar hier was ik een aantal jaar later mee gestopt, omdat ik me niet kon vinden in de ziens- en werkwijze die destijds nog werden gehanteerd.

Hoewel we ook toen al zonder slipkettingen en andere correctiemiddelen werkten, vond ik toch heel vaak niet de juiste verklaring voor wat ik zag bij de combinaties die ik mocht begeleiden.

En dat is achteraf heel logisch, omdat er destijds maar heel weinig onderzoek naar hondengedrag werd gedaan en we dus heel veel simpelweg nog niet wisten.

Gelukkig is daar verandering in gekomen en daarop heb ik me in 2018 opnieuw laten opleiden, ditmaal volgens de nieuwste inzichten op hondengebied!

Wat een verademing, om nu wel de achtergrond informatie te hebben voor waarom een hond doet wat hij doet en daar op een hondvriendelijke manier op te kunnen inspelen!

Inmiddels ben ik opnieuw gediplomeerd Kynologisch Instructeur en in opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Dit alles bij Kynologisch Kenniscentrum Annorlunda te Barneveld.

Ik heb mijn ultieme passie: “Mensen helpen honden te begrijpen en trainen – vrij van pijn, schrik, angst en intimidatie” voor de volle 100% terug gevonden!

Ik blijf de ontwikkelingen op gebied van hondengedrag, -gezondheid en -training natuurlijk op de voet volgen en laat me voortdurend bijscholen om mijn klanten altijd van de juiste informatie en handvatten te kunnen blijven voorzien!