Hondengedragstherapie kan onder andere uitkomst bieden in de volgende situaties

Agressie

Wanneer uw hond blaft, gromt, hapt of zelfs gebeten heeft, ontstaat er een gevaarlijke en stressvolle situatie voor u, uw hond en de omgeving. Agressie kan voorkomen t.a.v. mensen, andere dieren en rondom bepaalde situaties, zoals de voerbak of een kauwbotje.

Angst

Een hond die angstig is voor mensen, andere dieren of bijvoorbeeld harde geluiden, is vaak moeilijk bereikbaar. Dit kan tot vervelende situaties leiden voor u als eigenaar. Regelmatig bang zijn is echter ook een fikse aantasting van het welzijn van de hond.

Drukke hond

Is uw jonge of volwassen hond erg druk? Rent hij rond, springt hij op, blaft hij veel, loopt hij overal achter u aan? Heeft hij regelmatig de "gekke 5 minuten", waarbij hij als een raket door huis en tuin sjeest? Zelden rust, zelden slaap? Om gek van te worden!? Toch?

Niet alleen kunnen zijn

Wanneer uw hond niet alleen thuis kan zijn, legt dit een enorme druk op uw leven. Even een boodschap gaan doen kan dan al een enorm probleem zijn, laat staan gaan werken of op visite. Uw hond blaft, maakt uw interieur stuk en/of plast of poept in huis. Heel erg vervelend!